luni, 10 mai 2010

Fair Play! Ceva ce lipseste in ultima vreme !



Electronic Sports League iti ofera sansa sa joci jocurile tale favorite oriunde impreuna cu prietenii tai. Totusi in ultimele luni am observat o crestere semnificativa de tickete care au fost create din lipsa de fair play. Iar numarul estimat de insulte neraportate, spam in joc sau incalcarea regulilor este din nefericire foarte mare. Sa nu mai mentionam rating-urile negative datorita frustratiilor sau jignirilor care este de asemenea un comportament gresit si incorect.
Nu ar trebui sa fie cea mai mare motivatie sa joci un meci decat sa-ti insulti oponentul? Nu ar fi mai bine daca ambele parti ar avea respect unul pentru celalalt ?
Nu este necesar sa creati un ticket pentru orice remarca.
Tineti minte "Cine face rau, rau primeste."

In multe cazuri jucatorii ajung sa se mai intalneasca in meciurile oficiale, iar un adversar care a avut o experienta neplacuta in trecut va deschide in ticket mult mai repede decat celalat. Ganditi-va inainte, apoi actionati!
Cateva exemple :
■Ai gasit un meci prin Instant Challenger iar adversarul tau se conecteaza pe server dupa 11 minute datorita unor probleme tehnice pe care le-a avut. Nu trebuie sa parasesti serverul zicand "urmeaza sa primesti puncte de penalizare. Ai venit prea tarziu"
Resultat: Protest degeaba!
■Il insulti si te comporti rau cu adversatul tau inainte/in timpul/sau dupa meci, iar la sfarsit el este nervos pe comportamentul tau si cauta fiecare articol din regulament pentru ceea ce ai facut.
Rezultat: Protest/Support ticket degeaba!
■Adversarul tau face spam in timpul jocului. Daca nu ii raspunzi, poti sa faci un ticket in care sa raportezi acest lucru dar nu dupa ce ai schimbat cu el sute de replici. Nu-i da sansa sa faca spam!
Rezultat: Protest degeaba! Daca nu ii raspunzi : un protest corect!

Defapt sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le tineti minte !
■acceptati si observati regulile
■respectati si fiti prietenosi cu adversarul vostru
■pastrati-va calmul cand pierdeti sau cand castigati
Aceste lucruri nu are trebui sa fie principala problema, toata lumea poate si ar trebui sa le aiba in evidenta ! Fair Play-ul este una din cele mai importante lucruri in orice sport. Adminii au obligatia sa se asigure ca acest lucru este respectat de ambele parti. Suntem ca si arbitrii care se asigura ca nu sunteti "faultati" in meciurile pe care le aveti in "viata voastra de gamer".

1 comentarii:

Whatafy spunea...

da, intradevar lipseste, altfel se vad jocurile deja in ziua de azi, nu ca si mai de mult.

Trimiteți un comentariu

 
Powered by Blogger